Osvrti

_

03.12.1999, Hrvatsko slovo

Bujan temeprament Žanine Carić nije ostavio publiku ravnodušnom. Žanina Carić plijeni glazbeni auditorij visokom profesionalnom razinom i odlikama perspektivne pijanistice koja suvereno tumači djela autora različitih glazbenih epoha s osobitim naglaskom na slojevito i bogato tonsko oblikovanje izvornih ideja skladatelja.

_

05.03.1999, Jutarnji list

Istim žarom i vrhunskom preciznošću kojima je pridonijela uspjehu novih djela, Žanina Carić je izvukla iz zaborava i Preludij op. 24 Božidara Kunca. Žanina Carić se iskazala sugestivnom izvedbom koja je u stanju poruku skladatelja uputiti ne samo u uši, već i kroz kičmu slušatelja.

_

04.03.1999, Večernji list

Mlada pijanistica večeras u Hrvatskom Glazbenom Zavodu, na programu konerta čak dvije praizvedbe: skladba prof. Stanka Horvata te mladoga skladatelja Vjekoslava Nježića.

_

04.03.1999, Jutarnji list

Mlada zagrebačka pijanistica Žanina Carić praizvest će skaldbe dvojice hrvatksih autora: ‘As the time…’ Vjekoslava Nježića i ‘Discantus’ Stanka Horvata, koji je već svirala u Münchenu, ali ne javno, već na završnom ispitu poslijediplomskog studija.

_

04.03.1999, Vjesnik

Žanina Carić interpretirat će čak dvije priazvedbe Discantus profesora Stanka Horvata i As the time…Vjekoslava Nježića. Obje su skladbe posvećene pijanistici Carić koja će ih izvesti.

_

07.06.1997, bugarski dnevni list Kontinent

Na koncertu je Carić izvela djela Bacha, Messiaena, Mozarta i Papandopula sa specifičnom liričnošću i stabilnim jasnim tonom, što je navelo mnogobrojnu publiku da je pozove na bis.

_

22.03.1997, Vjesnik

Zagreb je tu večer prvi puta čuo Horvatov Concertino praizveden prošle jeseni u Puli, uspjehu djela pridonio je odličan nastup orkestra, ali isto tako udio pijanistice Žanine Carić, mlade umjetnice izrazitog temperamenta i odlične tehnike. No pravi bljesak večeri bio jen astup Žanine Carić u drugoj točki, ‘Egzotičnim pticama’ za glasovir i puhače velikog francuskog majstora Oliviera Messiaena. Žanina Carić svirala je tu tešku skladbu napamet, s idealno uklopljenim upadima i tehničkom briljantnošću, razgalivši publiku koja je živo odobravala.

_

11.11.1996, Večernji list

Od ljupke zaobljenosti zvuka do robustne ritmičnosti kretao se raspon praizvedbe trostavačnog Concertina za klavir i puhače Stanka Horvata s pijanisticom Žaninom Carić u solističkoj ulozi.

_

19.12.1995, Vjesnik

Izazov koji je hrabro prihvatila Žanina Carić, u čvrstoj koncentraciji i kontroli udara, mladenačkom ponesenošću, posebnom brigom za tonsku boju i vrlo spretno, bez pretjerivanja i nategnutosti…bila je uspješna večer.

_

17.12.1995, Slobodna Dalmacija

Neosporna muzikalnost i senzibilitet

_

27.09.2006. Reakcije publike

Predivno, uživala sam i kao da sam se vratila u svoje djetinjstvo, na omiljene ljuljačke.

_

11.10.2006. Reakcije publike

Hvala Vam, tako ste mi uljepšali dan, imala sam grozan dan na poslu, ali sada sam smirena i oplemenjena.

_

15.11.2006. Reakcije publike

Uljepšali ste nam večer.

_  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _

Copyright © 2019 zaninabilic.comSign In