Klavirčica

_

Klavirčica dječja klavirska radionica (2-6)

KLAVIRČICA je autorski program Žanine Bilić. Prva radionica održana je u jesen 2011. godine. Od tada se u kontinuitetu održava od jeseni do ljeta, jednom tjedno. KLAVIRČICA je nominirana za Nagradu kreativnosti i inovativnosti 2013. Program Klavirčice verificirala je Agencija za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. 

Popodneva mogu biti zabavna i ispunjena, a uspomene na glazbu i učenje o glazbi vesela i puna vedrine! Mlađa djeca uz pratnju odraslih, a starija djeca samostalno mogu otkrivati svijet klavira kroz igre, pjesme i sviranje na klavirskoj radionici.

Klavirske radionice za najmlađe KLAVIRČICA namijenjene su djeci od 2 do 6 godina.

Grupe na klavirskoj radionici su zamišljene za najviše sedmero djece kako bi osim aktivnosti u grupi, svako dijete prilikom sviranja dobilo posebnu pažnju. Trajanje radionice je 60 minuta. Kako se dinamično mijenjaju vrste aktivnosti djeca s lakoćom mogu izdržati cijeli sat.

Kada program bude ponovno pokrenut, bit će objavljeno kada i gdje se radionice održavaju.

.

Program klavirske radionice ima okosnicu u osnovnim pojmovima vezanim za klavir i sviranje klavira. Radionica će tijekom godine kroz igru, pjesme i sviranje obraditi oko 30 osnovnih pojmova vezanih za klavir i sviranje klavira. Igre, pjesme i vježbe za sviranje raznovrsne su, vesele i korisne u upoznavanju svega što klavir može i što mi možemo na klaviru.

Na klavirsku radionicu je preporučljivo dolaziti u kontinuitetu, ali je moguće dolaziti i samo povremeno.

Dobrobiti bavljenja glazbom su razvoj audio-vizualne percepcije, sluha, govora, kontrole glasa, motorike, kombinatorike, povezivanje konkretnog i apstraktnog razmišljanja, strpljenja, ljubavi prema glazbi, samopouzdanja te naposljetku i sama radost novih spoznaja i sudjelovanja u zabavnim, poučnim i kreativnim igrama.

KLAVIRČICA klavirska radionica je projekt koji se razvija i raste, koji sluša potrebe, osluškuje polaznike, prilagođava se, nastoji biti inovativan, koristan i zabavan.

.

Klavirčica je ime lutke koja je po zanimanju pijanistica i predstavlja djeci svoj glazbeni svijet i svoje prijatelje pričama, šalama, igrama, pjesmama i sviranjem. Lutku Klavirčicu po ideji Žanine Bilić te uz vizualni identitet Izvorke Jurić, izradila je grupa umjetnica Osh Brosh. Lutka je jedinstvena i postoji samo jedna takva, stvorena za potrebe ovog projekta.

 

 

traži

e-beba portal

_
e-beba portal
medijski pokrovitelj projekta Klavirčica


Copyright © 2019 zaninabilic.comSign In